075 684 1226

Website ontwerp

Er komt een heleboel kijken bij het maken van een professionele website

Atop kat

Wat is een cms?

Met een cms (content management systeem) kunnen 1 of meerdere personen inhoud toevoegen/aanpassen/verwijderen aan een website. Dit kan tekst zijn, plaatjes of allebei. De inhoud wordt dan compleet gescheiden van de lay-out van de pagina.

Is een cms altijd nodig?

Het antwoord hierop is NEE. Indien je nooit of slechts af en toe een wijziging aan je website maakt, dan kun je beter het onderhoud aan de webbouwer overlaten. De kosten voor het laten maken van een op maat gemaakt cms wegen dan niet op tegen de kosten om een paar veranderingen te laten uitvoeren. Wil je echter regelmatig berichten schrijven of aanpassingen aan je website doen, dan is een cms zeker onmisbaar.

Wordpress

Atop Reklame werkt al jaren met Wordpress. Wat Wordpress zo goed maakt is dat het vele mogelijkheden en functies biedt en dat je meteen met een kant en klaar systeem aan de slag kunt. Voor mij als ontwikkelaar ben ik tevreden met Wordpress, maar voor website-eigenaren is de ervaring van het bewerken van content niet groot. De admin interface is niet zo overzichtelijk, wat het er voor de gebruiker niet makkelijker op maakt. Wordpress werkt met templates en plugins. Hierdoor zit je vaak vast aan bepaalde ontwerpen en wordt er vaak onnodig veel extra code ingeladen, wat je website trager maakt. Het vereist dan ook veel kennis om je website dan op maat te maken.

Perch

Atop Reklame kan ook een eigen cms bouwen wat geheel speciaal voor jouw website op maat gemaakt wordt. Hiervoor gebruik ik Perch als cms. Dit systeem is vrij snel op de server geïnstalleerd en met Perch blijft het eigen ontwerp geheel volledig in eigen hand. Met Perch kan ik zelfs een bestaande site nog vrij makkelijk voorzien van een cms. Het systeem werkt snel, en is erg makkelijk om als website eigenaar mee te werken. Het is zo flexibel dat er vele uitbreidingen mogelijk zijn, maar dit wordt niet standaard ingebouwd als dat niet nodig is. Hierdoor blijft alles overzichtelijk, snel en zeer prettig om mee te werken.
Hierdoor gaat mijn voorkeur uit om te werken met Perch cms.

Voordat je website gebouwd gaat worden is het dus zaak om goed na te denken over welk systeem er gebruikt gaat worden.